Yhteistyö EC Electro Center Oy:n kanssa kantaa hedelmää

Tampereella majapaikkaansa pitävä EC Electro Center on yksi XO Metallin asiakkaista ja yhteistyökumppaneista. Sähköalihankintatöitä isoille kone- ja laitevalmistajille valmistava, sekä sähköisiä kokoonpanotöitä omille asiakkailleen tekevä yritys on oman kasvaneen yritystoimintansa myötä löytänyt rinnalleen toimivan yhteistyön XO Metallin kanssa. EC Electro Center valmistaa mm. sähkökeskuksia ja sähkömekaanisia kokoonpanoja, joihin EC Electro Center käyttää XO Metallin valmistamia runkoja. XO Metal on EC Electro Centerin runkotoimittaja, johon he tekevät mekaaniset sähkötoimenpiteet omille asiakkailleen. Yhteistyötä yritykset ovat tehneet vuodesta 2019 asti.

  • Yhteistyö alkoi vuonna 2019, eli neljä vuotta sitten. Saimme vinkin XO Metallista toisen toimijan kautta, ja siitä lähtien yhteistyötä on oikeastaan joka vuosi kasvatettu. kertoo yrityksen myyntijohtaja Mika Vaherla.

Yhteistyö yritysten välillä on toiminut hyvin siihenkin nähden, että näiden neljän vuoden aikana on maailmanlaajuisesti koettu yksi koronapandemia, sekä yleinen hintojen nousu inflaation myötä. Molemmat yritykset ovat tänä aikana vallitsevista olosuhteista huolimatta kasvattaneet omaa toimintaansa. Yhteistyö on auttanut molempia.

  • Neljän vuoden aikana EC Electro Center Oy:n toiminta on laajentunut, kuten XO:llakin. Kasvumme vaati vahvistusta myös mekaniikkatoimittaja verkostoomme. XO Metallin rooli toimittajanamme on kasvanut vuosittain merkittävästi, jatkaa Vaherla yritysten välisestä yhteistyöstä.

XO Metallin yhtenä merkittävimmistä vahvuuksista Vaherla näkee muun muassa matalan organisaation ja yhteydenpidon. Mitä tahansa XO Metallin suuntaan tulee, ei hänen tarvitse montaa erilaista puhelua soittaa. Asiat pystytään tarvittaessa hoitamaan yhden ihmisen kanssa yhden puhelun aikana.

  • Yksi iso asia tässä yhteistyössä on matala organisaatio, jolla tarkoitan sitä, että kaikki ketä yrityksessä kontaktoimme vaikkapa hintoihin, tai teknisiin asioihin liittyen ovat syvällä yrityksen päivittäisessä toiminnassa mukana. Yhteydenpito on helppoa, kun asiat voi hoitaa yhden ihmisen kanssa, eikä aikaa tarvitse käyttää soittamalla montaa eri puhelua monelle eri ihmiselle, Vaherla kehuu.

Yritysten välillä on paljon yhtenäisyyksiä, jonka kautta Vaherlan on helppo samaistua XO Metalliin yrityksenä. Molemmat ovat rohkeasti kasvattaneet liiketoimintaansa. Uskalluksesta ei kummassakaan yrityksessä jää asioiden hoitaminen tai kehittäminen kiinni.

  • XO Metalliin on yhteistyökumppanina helppo samaistua. On hienoa nähdä rohkeus heidän toiminnassaan esimerkiksi uuden maalaamon ja toimitilojen suhteen. XO:lla on hieno draivi päällä, kun haluavat koko ajan ottaa steppejä eteenpäin. Meidän on tähän yrityksenä helppo samaistua, päättää Vaherla.